Június 14. Questra World online konferencia

2017. június 14.  -én volt egy Questra World Online konferencia. Antonino Vieira Robalo, az AGAM vezetője és Jose Manuel Gilabert, a Questra World vezetője tartottak beszédet. Alább olvasható ennek a konferenciának az összefoglalója.

Antonino Vieira Robalo (AGAM):

1. JOGHARMONIZÁCIÓS LÉPÉSEK:
Németország, Lengyelország, Ukrajna, Kazahsztán

Az elmúlt 3 hétben nagy előrelépés történt az Európai Uniós jogharmonizációnak történő megfelelés és a jogi folyamatok rendezésére.
2017-18-ra a fő cél a saját bank megteremtése. Ehhez 2017-ben elkezdték a munkát, és fontos számukra, hogy minden országban irodákat nyissanak, ahol ügyfelük van.

Azért, hogy az EU-ban a működés zökkenőmentessé váljon, a jogi osztály kiválasztotta azokat az országokat ahol a folyamatokat elindították. Németországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Kazahsztánban elkezdődött a helyi jogszabályoknak való engedélyek beszerzése. Ebben a 3 hétben nagy előrelépést értek el: Berlinben és Lengyelországban már megtörtént a helyi jogszabályok szerinti cégek bejegyzése, és elindították az engedélyezési eljárásokat. A következő konferencia idejére, június 28-ra elérhetővé válnak ezek a dokumentumok.
Németországban a bejegyzett cég neve: Atlantic Global Asset Management, GmbH. A regisztrációs eljárás június 16-án fejeződik be.
Lengyelországban a bejegyzett cég neve: Atlantic Global Asset Management, Z.O.O. A regisztrációs eljárás június 14-én fejeződik be.

Kazahsztánban már megkapták a pénzügyi engedélyeket, bejegyzésre került a helyi törvényeknek megfelelően a cég. Ukrajnában is bejegyzésre került a cég, az engedély pedig folyamatban van. Azért hogy megkapják az engedélyeket, havonta és negyedévente riportokat kell teljesíteni és különböző eredményekről be kell számolni az állami szerveknek. Mivel a Nemzeti Bank védi minden országban az ügyfeleket és a bankokat is, a jogi osztálynak ki kellett dolgozni egy olyan eljárást, ami mind az állami szerveknek, mind a cégnek megfelel.

Ehhez szükséges volt az adatbázisok országonkénti leválasztása. Az EU jogi szabályozása és a FÁK szabályozása különböző a belső utalással kapcsolatban. Ukrajnában és Kazahsztánban a belső utalás csak a hazai személyeknek elérhető a pénzmosási törvények miatt, más országok képviselőinek nem.

A belső utalások Németországból, Lengyelországból az EU-s országok irányába működnek, de kívülre, azon országokba, amelyek nem tartoznak az EU-ba, nem lehetségesek. Ezen folyamatok technikai megvalósulásáig átmenetileg a belső utalások korlátozva vannak.

Ebben a 4 országban a jogharmonizációs folyamatok miatt az AGAM-nak szükséges a pénzügyi kifizetőkkel való ismételt szerződéskötés (ADV Cash, OKPay, Perfect Money). Az AGAM teljesen új szerződéseket kell kössön az ADV Cash-el és a többiekkel, mivel új cégek kerültek bejegyzésre, ezért az elektronikus pénzügyi kifizetések ebben a 4 országban átmenetileg nem lesznek elérhetőek, amíg ezeket a fizetési rendszereket átvizsgálják.

Mivel a fenti 4 országban a folyamatok már elindultak és működnek, az AGAM mától 4 új országban indítja el a jogharmonizációs folyamatokat: ez a 4 új ország: Ausztria, Belgium, Svájc, Szlovákia. Itt átmenetileg szünetelhetnek a kabinetek egyes funkciói: a csomagvásárlás és a kiutalás is.

Jose Manuel Gilabert (Questra World):

2. KÖLCSÖN PROGRAM
A Questra World a 8-as szintet elért munkatársai számára biztosít kamatmentes kölcsönt. Egyes országok szabályozási rendszere szerint kölcsön nyújtás nem lehetséges, csak pénzügyi engedély megléte esetén. Németországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Kazahsztánban mindez már elérhetővé válik mindazok számára, akik elérték a 150.000 eurós bónuszt.

A kölcsön saját ház vásárlásra vehető igénybe és 25% önerő szükséges hozzá. A kölcsön maga maximum 75% lehet, 10 évre, 500.000-3.000.000 euro értékben. Mindennek a fedezete a jutalék, a megtakarítási portfólióhoz nem nyúlnak. Csak azokban az országokban elérhető, ahol a cégek hivatalosan bejegyzésre kerültek és megkapták a pénzügyi engedélyt.
2017. augusztus 1. Első meeting – ott kerülnek jóváhagyásra az első jelentkezések és szeptembertől lesznek a kölcsönök elérhetőek ezen ország partnerei számára.

3. LEADERSHIP KONFERENCIÁK ÉS HIVATALOS QUESTRA WORLD KÉPVISELETI IRODÁK
Május 27-28. Vietnám – 900 fő
Június 3-4. Moszkva – 3000 fő
Június 10-11. Hong Kong – 500 fő

Új hivatalos képviseleti jogi iroda nyílt Moszkvában június 10. -én. Nem csak jogi iroda, hanem szerződések aláírására is alkalmas lesz.
A Questra World 2017-re 17 új iroda nyitását tervezi, ebből 4 már megnyílt.
Hivatalos képviseleti irodák: Madrid, Moszkva, Astana, Dubai, Isztambul.
Tervezett irodanyitások: június 27: Vietnám, június 30: Genf, augusztus 1: Szingapúr.
A genfi iroda megnyitása lesz az egyik kulcs az EU piacra történő belépéshez. Itt is elérhetővé válik a szerződések aláírása.

4. PROMÓCIÓS VERSENYKIÍRÁS
A Questra szeretné megköszönni azon áldozatos munkánkat, amit a cégnek teszünk, így folyamatosan azon gondolkoznak, hogy milyen elismerést és díjat tűzzenek ki, amivel elismerik a munkánkat. Új kihívás és elismerés, amit a Questra World számunkra kitűzött:

2017.10.21-28 ajándék hajóút a Karib-szigeteken a világ egyik legnagyobb hajóján, a Harmony of the Seas-en 1000 munkatárs számára.

A hajóúton való ingyenes részvételhez a 2017. június 14 – szeptember 14 közötti teljesítmény számít. Az első 1000 munkatárs jogosult rá, akinek 100.000 eurós közvetlen forgalma keletkezik ezen időszak alatt.

A 150.000 eurós bónuszt elért direktoroknak speciális lehetőségük van lefoglalni a helyüket, és ha teljesítik a feltételeket, akkor a konferenciára elmehetnek ingyen. Számukra az út megvásárolható egyébként 3000 euro értékben. VIP részvétel: 500.000 euró bónuszt elért munkatársak számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.